GİRNE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE “ÇOCUKLA GÖRÜŞME ODASI” HİZMETE GİRDİ

GİRNE SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NDE “ÇOCUKLA GÖRÜŞME ODASI” HİZMETE GİRDİ

Pilot bölge olarak ilki Lefkoşa Sosyal Hizmetler Dairesi’nde açılan Çocukla Görüşme odasının ardından, Girne Sosyal Hizmetler Dairesi’nde  de aynı  amaçla  tasarlanan Çocukla Görüşme Odası yenilerek hizmete   girdi. Odanın açılışına
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Dr. Koral  Çağman, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Hüseyin Akcan’ın yanısıra Çocukla Görüşme  Odasının tadilatı  ve tefrişatının tamamlanmasına katkı koyan Kuzey  Kıbrıs  Toplumsal Hizmet Kulüpleri  Federasyonu ve üye Lions Kulüpleri temsilcileri de katıldı. 
Kuzey Kıbrıs Toplumsal Hizmet Kulüpleri Federasyonu  Başkanı Duygu  Adahan Kuran, açılışta gerçekleştirdiği konuşmada Çocuk Görüşme odasıyla ilgili eksikliklerin giderilmesi için ellerinden gelen katkıyı sağladıklarını ifade etti.
Türkiye  MD 118 Konfederasyonu  Başkanı İsmet Özer Balta,da konuşmasında, Lions Kulüplerinin, topluma eğitimden sağlığa  ihtiyaç duyulan birçok alanda , gönüllü ve karşılıksız hizmet verdiğini belirtti.
Balta, Mahkemeye intikal eden olaylarda çocuklarla ilgili raporların, çocuklar  mahkeme ya da polis koridorlarında tedirgin edilmeden ,  rahat hissedecekleri bir ortamda  psikologlar eşliğinde dinlenerek hazırlanmasının önemine de vurgu yaptı.
Çocuk Görüşşme Odasının açılışına katılan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman da  Sosyal Hizmetler Dairesi alanına giren konularda, çocukların  sağlıklı ortamda tedirgin olmadan  psikolojik değerlendirmelerinin  yapılacağı görüşme odası düzenlemesini yenileyerek  hayat geçiren herkese teşekkür etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Dr. Koral  Çağman “Çocukla Görüşme Odası’nın  açılışında   odanın  donanımına katkı koyan kurumların temsilcilerine  de teşekkür  plaket  verdi.
Çocukla Görüşme Odası Sosyal Hizmetler Dairesi’ne gelen olaylarda, (boşanma sürecinde olan çocuk, evlatlık alınma, aile yaşantısındaki değişiklik, ölüm,kazalar, taşınma, İstismar şüphesi ile getirilen çocuk, bağımlı ergenler, aile görüşmeleri, çocuk ve ailesine psikolojik destek.. vs) bilgisine  başvurulan  veya destek  verilecek  çocukların  yaşadığı travmanın etkileri dikkate alınarak, çocuğun bu süreçte örselenmesini mümkün olan en üst düzeyde önleyebilmek için onlara  uygun  olarak tasarlandı. Video ve ses kayıt alt yapısının  bulunduğu  “Çocukla Görüşme Odası” ergen ve yetişkin(aile) ile yapılacak görüşmeler ve  çocukla yapılacak görüşmeler için olacak  şekilde  iki  bölümden oluşuyor.

Print
Posted: Kas 12, 2021,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567