SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ VE ERÜLKÜ SÜPERMARKET İŞBİRLİĞİNDE ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ VE ERÜLKÜ SÜPERMARKET İŞBİRLİĞİNDE ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Sosyal Hizmetler Dairesi ve Erülkü Süpermarket işbirliğinde  " Özel Gereksinimli Bireylerin İş ve Sosyal Hayatla Bütünleşmesi  Etkinliği " düzenlendi.

      3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla,  Erülkü Süpermarket’te  Sosyal Hizmetler Dairesi’ne  bağlı on sekiz yaş üstü engelli rehabilitasyon merkezine devam eden gençlere yönelik düzenlenen etkinlik  büyük ilgi gördü.

      Özel gereksinimli gençlerin kendilerine fırsat tanınırsa neler yapabileceği konusunda farkındalık yaratmayı  hedefleyen etkinlikte, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Girne ve Güneşköy 18 yaş üstü engelli rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören gençler   Erülkü süpermarketin kasa, şarküteri, çocuk  oyun alanı, paketleme, fırın gibi farklı  bölümlerinde görev aldı. Farklı reyonlarda çalışarak  hünerlerini sergileyen gençler, market müşterilerinden de tam not aldı.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Dr. Faiz Sucuoğlu , Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt,   Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Girne ve Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi çalışanları  da  etkinliğe katılarak özel gereksinimli gençleri yalnız bırakmadı.

     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu etkinlikteki konuşmasında, engellilere yönelik hassasiyetin 365 gün devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

      Bakanlık olarak KKTC’de yaşamını sürdüren 6 bin civarındaki engellinin sosyal ve çalışma hayatına katılımı için çaba sarf ettiklerini dile getiren Sucuoğlu, özellikle özel sektörde çalışma şansı bulan bu kişilere işlerinde başarılar diledi.

      Sucuoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, özel sektörde iş bulan her engelli için asgari ücretin yüzde 80’i kadar katkı, 48 ay boyunca da ihtiyat sandığı ve sosyal sigorta yatırımlarının tümünü karşıladığını söyledi.

      Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın engelli vatandaşların yaşamlarını daha rahat sürdürebilmeleri adına çok çalıştıklarını da belirten Sucuoğlu, Demirhan bölgesinde bulunan Engelsiz Yaşam Evinin 2020 yılı içerisinde faaliyete gireceğini müjdeledi.

      Etkinliğin sonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, katkılarından dolayı Erülkü Süpermarket Sahipleri Kaan Erülkü ve Ali Erülkü’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Print
Posted: Ara 3, 2019,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«Mart 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567